Ilmalasi: Oppo käynnistää AR monocle

Oppo esitteli hiljattain uudet AR-lasit Oppo Air Glass, joka on itse asiassa enemmän monokkeli. Nimittäin, AR gadget kattaa vain yhden silmän ja syöttää sitä reaaliaikaista tietoa. AR monocle on tarkoitus tuoda markkinoille keväällä 2022, mutta vain Kiinassa.

Sen jälkeen kun Google epäonnistui Google Glassin kanssa, yksikään valmistaja ei ole oikein uskaltanut lähestyä arkisia AR-laseja. Kiinalaisvalmistaja Oppo uskaltaa nyt yrittää uudelleen. Android Authority kertoo, että yhtiöllä on jo hieman kokemusta AR-laseista.

Vuonna 2019 Oppo esitteli AR-lasit AR-lasit. Paksun muotoilun vuoksi kyseessä oli kuitenkin enemmänkin AR-kuuloke, jota ei ollut tarkoitettu päivittäiseen käyttöön. Ilmalasin kanssa tilanne näyttää jo paremmalta arkikäyttöön soveltuvuuden kannalta.

Oppo Air Glass: AR monocle jokapäiväiseen käyttöön
Vaikka AR-Lasin painopiste oli edelleen immersiossa eli käyttäjän houkuttelemisessa virtuaalimaailmaan, Oppo-Ilmalasilla pitäisi olla käytännöllisempää käyttöä. AR monocle on suunniteltu tarjoamaan käyttäjille hyödyllistä tietoa reaaliajassa. Tehtäviin kuuluu esimerkiksi päivittäisten ajanvarausten, ostoslistojen ja käyttäjän terveystietojen näyttäminen, navigoinnin avustaminen, live-transkriptiot tai vaikka säätiedotukset.

Kun paino on vain 30 grammaa, Ilmalasin pitäisi myös olla mukava käyttää. Oppon mukaan AR-monocle sopii myös silmälasien käyttäjille, sillä sen voi kiinnittää myös silmälasien kehyksiin.

Tämä tekniikka on Ilmalasissa
Erityinen Mikroledeihin perustuva mikroprojektori yhdistettynä viisiosaiseen lasilinssiin takaa reaaliaikaisen tiedon näyttämisen. Ennustetun datan suurimman kirkkauden tulisi olla 3 miljoonaa Nittiä. Kaksi kerrosta safiirikiteitä upotettu monokkeli toimii läpinäkyvä kangas näyttää tietoja.

Ilmalasia ohjataan joko pään liikkeillä, kosketuksilla tai äänikomennoilla. Suoritin on Qualcomm Snapdragon Wear 4100. Oppon mukaan akun kesto näytön ollessa pysyvästi päällä on vain kolme tuntia. Valmiustilassa AR-monokle kestää kuitenkin 20 tuntia.

Saatavuus ja hinta
Toistaiseksi Oppo – Ilmalasi pitäisi tuoda markkinoille Kiinassa vasta keväällä 2022. On epävarmaa, esiintyykö AR-monokle myös lännessä myöhemmin. Oppo ei ole vielä kommentoinut hintaa.

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.