iOS 15.2 on täällä: kaikki on uudessa päivityksessä

Apple julkaisi maanantai-iltana toisen kerran iOS 15.2: n ja iPadOS 15.2: n, suuren päivityksen iOS 15-ja iPadOS 15-käyttöjärjestelmille. Painopiste on yksityisyydensuojatoiminnoissa, uudessa Apple Music Voice-tilauksessa ja olemassa olevien ominaisuuksien parantamisessa.

Kuten aina, voit katsoa, onko päivitys jo saatavilla iPhonelle tai iPadille kohdasta ”Asetukset > yleinen > ohjelmistopäivitys”.

Lisätietoa sovellusten toiminnasta ja uusi Apple Music-tilaus
Erittäin tuore iOS 15.2: ssa on sovelluksen tietosuojaraportti. Siellä näet selkeän luettelon siitä, kuinka usein sovellukset ovat käyttäneet käyttöoikeusrajoitettuja tietoja ja toimintoja, kuten mikrofonia, kameraa, sijaintia tai yhteystietoja. Voit myös seurata, mitkä sivustot ja verkkotunnukset ottavat yhteyttä sovelluksiin. Raportti löytyy kohdasta ”Asetukset > Yksityisyys > App Privacy Report”.

Uutta on myös uusi ja halvempi tilaustyyppi Apple Music Voice. Tässä keskitytään musiikin toiston ohjaamiseen Sirin avulla. Applen ääniavustaja antaa sinulle pääsyn kaikkiin Apple Musicin kappaleisiin, soittolistoihin ja asemiin. ”Just ask Siri” – toiminnon avulla voit myös saada musiikkiehdotuksia kuunteluhistoriasi ja sellaisten kappaleiden perusteella, joista pidät tai et pidä.

Digitaalinen kiinteistö ja muut ominaisuudet
Lisäksi Apple on ottamassa käyttöön digitaalisen alennuksen iOS 15.2: ssa. Käyttäjät voivat määritellä tiettyjä ihmisiä kiinteistökontakteiksi yhteystietojensa alle. Mikäli käyttäjä kuolee, nämä kontaktit pääsevät sitten kuolleen iCloud-tilille sekä henkilötietoihin.

Myös Apple TV-sovellukselle, Carplaylle ja ” Where is?”- Sovelluksessa on uusia ominaisuuksia. Näet listan kaikista iOS 15.2: n muutoksista ja parannuksista täältä:

Apple Music Voice-Tilaus

Apple Music Voice-tilaus on uudentyyppinen tilaus, jonka avulla voit käyttää kaikkia Apple Music-kappaleita, soittolistoja ja asemia Sirin avulla.
”Just ask Siri” tekee musiikkiehdotuksia perustuen kuunteluhistoriaasi ja arvosteluihisi, piditpä jostain tai et.
”Play Again” – kappaleella pääset listaan viimeisimmästä kuuntelemastasi musiikista.
Yksityisyys

Sovelluksen tietosuojaraportti ”asetukset” tarjoaa yleiskuvan siitä, kuinka usein sovellukset ovat käyttäneet sijaintia, valokuvia, kameraa, mikrofonia, yhteystietoja ja muita asioita viimeisen seitsemän päivän aikana sekä niiden verkkotoimintoja.
Apple ID

Digitaalisen kiinteistön avulla voit nimetä ihmisiä kiinteistökontakteiksi, jotka saavat pääsyn iCloud-tiliisi ja henkilötietoihisi kuoleman sattuessa.
Kamera

Macro photos control, joka voidaan aktivoida ”Asetukset”, voit ottaa makro valokuvia ja videoita käyttämällä ultra laajakulmaobjektiivi iPhone 13 Pro ja iPhone 13 Pro Max.
TV-sovellus

Välilehdellä ”Store” voit selata, ostaa tai vuokrata elokuvia ja TV-ohjelmia yhdessä paikassa.
CarPlay

Applen karttojen parannettuja kaupunkikarttoja ovat kääntökaistat, keskikaistat, pyöräkaistat ja tuettujen kaupunkien jalankulkuväylät.
Tämä versio sisältää myös seuraavat parannukset iPhonelle:

”Piilota sähköpostiosoite” on saatavilla sähköpostisovellus iCloud+ tilaajille ja luo ainutlaatuisia satunnaisia sähköpostiosoitteita.
”Missä on?”voi silti löytää iPhone jopa viisi tuntia, jos se käyttää virransäästötilassa.
”Osakkeissa” voidaan näyttää rastien valuutta sekä kaavioissa suoritus vuoden alusta lähtien.
”Muistutuksissa” ja ”huomautuksissa” tagit voidaan poistaa tai nimetä uudelleen.
Tämä versio sisältää myös virheenkorjauksia iPhonelle:

Siri ei välttämättä vastaa, kun VoiceOver on aktiivinen ja iPhone on lukittu.
ProRAW-kuvat saattavat näkyä ylivalottuneina, kun niitä katsotaan kolmannen osapuolen kuvankäsittelysovelluksissa.
Autotallin ovia sisältäviä HomeKit-kohtauksia CarPlay ei välttämättä suorita oikein, kun iPhone on lukittu.
CarPlay ei välttämättä Päivitä tietoja kohdassa” nyt käynnissä ” tiettyjen sovellusten osalta.
Videoiden suoratoisto-sovellukset eivät välttämättä pysty lataamaan sisältöä iPhone 13-malleihin.
Kalenteritapahtumat saattavat ilmestyä Microsoft Exchange-käyttäjille vääränä päivänä.

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.