Mitä on kehoneutraalius ja onko se kehopositiivisuutta parempaa?

Kehopositiivisuusliike on monen ihmisen kehon kanssa tekemien matkojen tapaan monimutkainen. Olemme nähneet nousu ”kehopositiivisuus” kuin buzzphrase kaikkialla sosiaalisessa mediassa, edistää itse rakkautta, luottamusta ja itsensä hyväksymistä—jotka ovat ilmeisesti kaikki *uskomattoman* tärkeää. Kehopositiivisuusliikkeen historia on kuitenkin laajalti sivuutettu, ja se on jollain tavalla muuttunut paljastamaan joidenkin kohdalla taustalla olevia negatiivisia mielleyhtymiä.

Vastauksena valtavirtaiseen kehopositiivisuuteen moni on kääntynyt kehoneutraaliuden puoleen terveellisempänä vaihtoehtona. Vaikka jokaisen ihmisen matka kehonsa kanssa on erilainen ja ainutlaatuinen, kannattaa harkita harjoittelua—tai ainakin oppia lisää—kehon neutraaliudesta kehopositiivisuuden sijaan.

Mitä on kehon puolueettomuus?

Termi sai alkunsa vuonna 2015 ja sen ovat popularisoineet bloggaajat, kuten Gabi Gregg ja Stephanie Yeboah. Lyhyesti sanottuna kehon neutraalius merkitsee sitä, että hyväksyy kehon sellaisena kuin se on, ilman että vertaa arvoaan fyysiseen ulkomuotoon.

Kuten nimestä voi päätellä, kehoneutraaliuden harjoittaminen tarkoittaa * neutraalia * suhtautumista omaan kehoon. Se on täysin normaalia ja OK ei * rakkaus * kehon 24/7-itse rakkaus ei ole helppo tai yksinkertainen matka! Sen sijaan että keskittäisit ulkonäköäsi, kehoneutraalius kannustaa sinua tunnustamaan ja arvostamaan kehosi kykyjä. Loppujen lopuksi kehosi on se, minkä avulla voit liikkua, kommunikoida ja tutkia maailmaa. Miten kehoneutraalius eroaa kehopositiivisuudesta?

Kehopositiivisuusliike—uusimmassa muodossaan-korostaa itserakkautta, positiivista kehonkuvaa ja ajatusta siitä, että kaikki vartalot ovat kauniita. Kehopositiivisuus kannustaa hyväksymään ja rakastamaan niitä oman kehon piirteitä, joista ei pidä tai jotka eivät välttämättä sovi yhteiskunnan kauneusnormeihin.

Kehoneutraalius taas hajauttaa kehon ulkonäköä ylipäätään keskustelusta. Koska ehdoton itserakkaus on monille ihmisille yksinkertaisesti epärealistista, kehoneutraalius tarjoaa ~keskitien~ kehonkielteisyyden ja kehopositiivisuuden välillä-tapa tehdä rauha kehosi kanssa.

Kehopositiivisuusliikkeen varjopuolia

Toksinen positiivisuus
Jos olet koskaan tuntenut, että toistamalla positiivisia vakuutuksia itsellesi ei ole tehokas sinulle, niin et ole yksin. Tutkimukset ovat osoittaneet, että toistuvat myönteiset lausunnot itsestäsi, joita et oikeasti usko (esim. ”kehoni on kaunis”) voivat itse asiassa aiheuttaa *lisää* stressiä ja mielipahaa kehoasi kohtaan, mikä pahentaa oloasi. Lisäksi, kun sinulla on *ne* negatiiviset kehonkuvapäivät, myrkyllinen positiivisuus voi saada sinut tuntemaan syyllisyyttä siitä, ettet noudata itserakkautta mantroja koko ajan. Syrjäytyminen liikkeessä

Totta puhuen-perinteisesti Viehättävät, valkoiset ja laihat ihmiset ovat usein yhteiskuntamme keskuksia, jotka saavat eniten seuraajia ja vaikutusvaltaa. Se, että kauneusstandardiin sopivat vaikuttajat käskevät vain ”rakastaa itseään”, voi olla masentavaa, varsinkin kun he eivät näytä lainkaan sinulta. Valtavirran kehopositiivisuus ja sen viestit voivat joskus sulkea pois värilliset, vammaiset ja LGBTQIA+ – yhteisön jäsenet.

Vaikka laihemmat ihmiset usein hallitsevat nykyistä kehopositiivisuutta, kehopositiivisuuden historia alkoi itse asiassa Fat Rights-liikkeestä 1970-luvulla.vuonna 1973 Los Angelesissa toimiva feministiryhmä perusti Fat Undergroundin ja vaati ”fat liberationia”, joka tunnetaan myös nimellä ”tasa-arvoiset oikeudet lihaville kaikilla elämän alueilla.”Mutta nyt kehopositiivisuuden viestit voivat joskus” muita ” isompikokoisia ihmisiä kohdella eri tavalla eikä päästää heitä eturintamaan. Vääriä käsityksiä”kauneudesta”

Fyysinen olemuksesi ei kerro arvostasi tai arvostasi. ”Kauneus” on sosiaalinen konstruktio, jolla ei ole yhtä määritelmää; jos kauneus sinulle tarkoittaa pukeutumista tyylikkäisiin asuihin tai silmien korostamista ripsivärillä, se on voimassa. Jos kauneus sinulle tarkoittaa empatian ja ystävällisyyden jakamista muille, sekin on perusteltua. Jos sinusta tuntuu epämukavalta, miten kehopositiivisuus asettaa valtavan valokeilan ulkonäköösi, se on perusteltua. Olet enemmän kuin miltä kehosi näyttää.

Niin…kehoneutraalius vs. kehopositiivisuus: kumpi voittaa?

Ensinnäkin: et ole outo, jos rakastat kehoasi tai vihaat kehoasi. Jälleen, kehon hyväksyminen ja rakkaus on matka, eikä se ole aina lineaarinen prosessi. On aivan *mitään* vikaa on body positiivinen ja rakastaa kehon, mutta jos huomaat, että kehon rakkaus ei ole realistinen tavoite sinulle, harkitse harjoittamalla kehon puolueettomuus:

1.) Siirry pois kehokeskeisestä kielestä. Sen sijaan, että kehuisit ystävääsi hänen siepatusta vyötäröstään tai osoittaisit reisiäsi, siirry keskusteluihin, jotka eivät pyöri fyysisen ulkonäön ympärillä.

2.) Tunnusta negatiiviset ajatukset ja muotoile ne uudelleen. Jos huomaat ajatella tai sanoa joitakin ei-niin-mukavia asioita kehosta, ensin tunnustaa, että sinulla on näitä ajatuksia sen sijaan, että soimata itseäsi niiden vuoksi. On mahdotonta olla koskaan negatiivisia ajatuksia-olet ihminen!

3.) Arvosta kehosi toimintoja. Keskity hetkeksi kehosi mekanismeihin, Kuuntele sykettäsi ja hengitystäsi, tunne raajojesi voima ja arvosta aivojasi.

4.) Ole anteeksiantava itsellesi. Kehon puolueettomuus ja itsensä hyväksyminen vie aikaa! Et ole yksin tällä matkalla-harkitse luotettujen ystävien, perheen tai aikuisten tukemista.

Saatat myös pitää...

Vastaa