Xiaomi työstää seuraavaa akkuvallankumousta

Xiaomi on saattanut tehdä pienen läpimurron akkutekniikassa. Erään raportin mukaan kiinalaisyhtiö onnistui kasvattamaan ladattavien akkujen kapasiteettia kymmenellä prosentilla, mutta ei kasvattamaan niiden määrää. Tämän mahdollistavat lisääntynyt piipitoisuus ja tehokkaampi rakenne.

Tiedämme jo, että Xiaomi-insinöörit ovat todellisia akkuasiantuntijoita, sillä yhtiö esitteli meille älypuhelimia, joissa on nopea lataus yli 100 wattia. Nyt kiinalaisvalmistaja on todennäköisesti onnistunut akkuteknologian seuraavassa isossa kohokohdassa. Kiinalaisella sosiaalisen median alustalla Weibolla yksi insinööreistä kertoi, että älypuhelimen akkuun on mahdollista puristaa kymmenen prosenttia enemmän kapasiteettia lisäämättä sen äänenvoimakkuutta.

Vallankumous litiumioniakuille?
Suurempi kapasiteetti saavutettiin kolminkertaisella määrällä piitä litiumioniakuissa ja pienemmillä, tehokkaammin pakatuilla ohjauspiireillä. Weibo post linkittää myös pidemmän selityksen (kiinaksi) uudesta teknologiasta. On myös vertailukuva kaksi paristoa nähdä. Vasemmalla puolella näkyy tavallinen akku, oikealla Xiaomi kehittämä akkupaketti. Molempien akkujen kapasiteetti on sama, mutta Xiaomi-versio on huomattavasti pienempi.

Pienempien akkujen ansiosta enemmän joustavuutta
Uusi akkutekniikka mahdollistaa nyt Xiaomi eri vaihtoehtoja tulevaisuuden älypuhelimet. Joko yritys käyttää tehokkaampaa suunnittelua, jotta akut saavat lisää kapasiteettia. Kymmenen prosenttia ei ehkä aluksi kuulosta paljolta, mutta 4 000 mAh: n akulla se on jo 400 mAh, mikä voi lisätä käyttöaikaa jopa 100 minuuttia.

Tai Xiaomi pysyy yhtä suurella akkukapasiteetilla, mutta saa älypuhelimissa arvokasta tilaa pienempien akkujen ansiosta. Tätä voitaisiin sitten käyttää vahvempiin tai täydentäviin komponentteihin.

Uudet Xiaomi-akut ilmestyvät jo vuonna 2022
Weibon raportin mukaan uusien akkujen massatuotannon pitäisi alkaa pian. Ensimmäiset uudella tekniikalla varustetut älypuhelimet voisivat ilmestyä jo vuoden 2022 jälkipuoliskolla. Vuoden 2021 lopussa julkaistavassa Xiaomi-12-sarjassa uutta teknologiaa ei varmasti vielä käytetä. Uuden Wunder-akun voisi kuitenkin jo asentaa Xiaomin seuraavaan lippulaivasarjaan.

Saatat myös pitää...

Vastaa