Miksi on täysin OK olla kaveriporukoiden välissä

Kuva tästä: selaat Insta-juttuja lauantai-iltapäivänä. Näet lukemattomia viestejä bestiksistä ja kaveriporukoista viettämässä vapaa-aikaansa yhdessä, kuvaamassa Tiktokkeja ja ottamassa kuvauksia. Vatsaasi muodostuu kuoppa.

Miksi minulla ei ole sitä?

On täysin OK, ettei ole omaa kaveriporukkaa. Itse asiassa on normaalia olla jonkin aikaa kaveriporukoiden välissä. Olemme keksineet termin FOMO-HAFG (fear of missing out on having a friend group) kuvaamaan tätä tunnetta.

Totta puhuen: kaikilla ei ole suurta ystäväporukkaa, johon turvautua. Lupaamme, että sinulla ei tarvitse olla määrättyä kaveriporukkaa ollaksesi sosiaalinen ja onnellinen. Olitpa aloittamassa lukiota ja tapaamassa uusia luokkatovereita, ystäväsi ovat eri lounasaikaan kuin sinä tai olet yksinkertaisesti kaveriporukoiden välissä, se on täysin OK.

Hyvät ystävät > kaveriporukat

Ystäväryhmät ovat niin sanottuja ” ystävyyssuhteiden huippuja.”Ne antavat turvallisuuden tunteen (ja joskus vahvistavat egoasi). Ottaa useita besties varmistaa, että sinulla on aina joku soittaa, kun tunnet alas tai hengailla, kun olet vapaa. Kaikki haluavat tuntea olonsa turvalliseksi ja itsevarmaksi! Olitpa kävely luokkaan yksin tai oleskelevat perjantai-iltaisin, se on normaalia tuntea ahdistusta noin yhteiskunnallinen paine ”kaveriporukat.”Ajatus ikiaikaisesta” kaveriporukasta ” esiintyy lähes jokaisessa teini-iän kynnyksellä-elokuvassa. Sillä, kuinka monta ystävää ihmisellä on, ei ole merkitystä siihen, keitä he todellisuudessa ovat—suosio on pinnallista.

Jos olet nähnyt ilkeitä tyttöjä, tiedät, mitä tarkoitamme. Cadylla oli kaksi kaveriporukkaa – ”The Plastics” ja outcasts—mutta kaikki romahti, kun hän petti heidät. Vaikka hän lunasti itsensä elokuvan loppuun mennessä, hän on malliesimerkki pieleen menneestä hyvästä ystävästä.

Pysy erossa draamasta ja keskity merkityksellisten ystävyyssuhteiden kehittämiseen. Hyvät ystävät, jotka välittävät sinusta, ovat merkkejä hyvistä yhteyksistä. Ottaa laadukkaita suhteita tekee laadukasta elämää!

Haaraudu uusiin bestiksiin

Töyssy ystävyyden tiellä voi olla merkki siitä, että haaraudut. Kelluva noin yhdestä kaveriporukasta seuraavaan avulla voit yhdistää uusia ihmisiä ja tavata niitä, joilla on samanlainen tyyli, huumorintaju, ja prioriteetit.

Hakeudu koulussa sosiaalisiin mahdollisuuksiin, kuten vapaaehtoistyöhön tai uuteen kerhoon liittymiseen. Ainoa tapa saada uusia ystäviä on laittaa itsensä likoon. Altistamalla itsesi useille kaveriporukoille avaa ovia enemmän mahdollisuuksia hauskoihin kokemuksiin ja seikkailuihin!

Lisäksi kaveriporukoiden välissä oleminen voi olla ajoittain yksinäistä. Älä eristäydy. Muista tavoittaa ne ystävät, jotka sinulla jo on, ja jatkaa henkilökohtaisten ystävyyssuhteiden solmimista toisten kanssa.

Sinulla on aikaa, tyttö!

Koko elämämme ajan ja varsinkin lukioaikana ystävyyssuhteet rakoilevat ja soljuvat. Luot epätodennäköisiä ystävyyssuhteita ja katkaiset suhteet, joiden luulit joskus päättyvän koskaan.

Muista: me muutumme ikuisesti. Se, mistä tänään nautimme, saattaa kyllästyttää meitä vuoden päästä, tai nykyinen lempikappaleesi saattaa saada tulevan itsesi värisemään. Kaikki kasvavat ja muuttuvat, joten nykyiset parhaat ystäväsi saattavat jopa tulla tutuiksi kauempana.

Älä anna sen pelotella—aina on se lapsuudenystävä, jota ilman et yksinkertaisesti *voi* elää, elinikäinen kesäleirin Bestis tai se perheenjäsen, josta on tullut paras ystävä. Realistisesti ajateltuna et voi ylläpitää *kaikkia* samoja ystävyyssuhteita koko elinaikanasi, mutta tärkeintä on huolehtia niistä ystävistä, joita sinulla on nyt, ottaa tilaisuuksia olla yhteydessä ympärilläsi oleviin ja rakentaa ikioma sosiaalinen piiri (miltä se sitten näyttääkin!).

Jos tunnet yhteiskunnallista painetta olla sosiaalisempi, vedä syvään henkeä ja pane tilanteesi mittasuhteisiin. Mitä ystäviä sinulla jo on? Kenet haluaisit tavata? Millainen ystävä haluat olla? Tämä on vain hetki ajassa.

Saatat myös pitää...

Vastaa